Manufaktura Pieroga Mateczny

Manufaktura Pieroga Mateczny nie przypadkowo znalazła się w Parku Zdrojowym. Kontynuuje ona tradycję Antoniego Matecznego, w którego Zakładzie Kąpielowym kuracjusze mogli zarówno dobrze zjeść, jak i napić się i to nie tylko wody mineralnej. Mateczny, będąc zięciem szynkarza, podawał gościom kawę, czekoladę i herbaty. Później, gdy uzyskał też koncesję na alkohole wysokoprocentowe, na stoły Zakładu powędrował jego ulubiony Tokaj ze Słowacji.

 

Nazwa Manufaktura Pieroga zobowiązuje. W tej rodzinnej restauracji spróbujecie ponad 20 rodzajów ręcznie lepionych pierogów. Niektóre smaki farszy Was zaskoczą. W ofercie są tradycyjne pierogi ruskie, ale znajdziecie też takie z gęsiną lub brokułami i kukurydzą. Kto z Was próbował Malinowej nuty, ten wie, że połączenie sera i malin ze świeżą miętą, to jedno z najsmaczniejszych połączeń jakie istnieje. Manufaktura Pieroga Mateczny to jednak nie tylko pierogi. To kotlet schabowy smażony na smalcu, burger Manufaktury, domowy sernik i wiele wiele innych dań, których ofertę staramy się dopasować do oczekiwań naszych Gości.